Verpakking van bietenpapier voor industriële klanten

Cosun Beet Company heeft een grote stap gezet naar het gebruik van duurzaam suikerbietenpapier in industriële 25 kilopakken. Zeelandia, een internationale producent van ingrediënten voor brood- en banketbakkerijen, heeft de zakken positief getest.

Verpakking+van+bietenpapier+voor+industri%C3%ABle+klanten
© Han Reindsen

Suikerbietenpapier is een innovatie van Cosun Beet Company en papierproducent Crown Van Gelder. Het papier, genaamd Crown Native, is mede gemaakt vanuit bietenpulp, een zijstroom van de suikerproductie en is een duurzame vervanger van houtvezels. Hierdoor kent het papier een beduidend lagere milieuafdruk. Dit gebeurt op meerdere vlakken: van verlaging van CO2-uitstoot en fijnstofvorming tot minder benodigde landbouwgrond. Ook zijn er door de lokale teelt minder transportbewegingen nodig.

Vanaf dit voorjaar worden de pakken van 1 kilopakken van Van Gilse gemaakt van suikerbietenpapier met 20 procent suikerbietenvezels. Voor de industriële markt zijn er 25 kilozakken ontwikkeld met dit suikerbietenpapier. Om te onderzoeken of deze zakken zich tijdens hun levenscyclus bij klanten net zo gedragen als de standaard zakken van houtvezels, is er een test opgestart in samenwerking met Zeelandia. De eerste test hebben de zakken doorstaan. Binnenkort volgt een tweede, grotere test.


Direct omarmen

'Het verhaal sprak me gelijk aan', vertelt verpakkingskundige Niels Steenblok van Zeelandia. 'Misschien wel omdat mijn ouders vroeger ook suikerbieten teelden. Bij Zeelandia zijn we dagelijks bezig met het verder verduurzamen van onze activiteiten. De innovatie van Cosun Beet Company hebben we dan ook direct willen omarmen en aangeboden om het bietenpapier te testen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer