Dierenartsen mengen zich in maatschappelijk debat

Een groep dierenartsen mengt zich in het maatschappelijk debat over de intensieve veehouderij. De dierenartsen hebben zich verenigd onder de naam The Caring Vets.

Dierenartsen+mengen+zich+in+maatschappelijk+debat
© archief

The Caring Vets is opgericht door dierenarts Arabella Burgers en inmiddels uitgegroeid tot een groep van ruim 70 dierenartsen uit diverse sectoren. Voor de leden dient Artikel 2 van De Code voor de Dierenarts als leidraad. Hierin staat het bevorderen van dierenwelzijn, hulpverlening aan dieren die lijden, het melden van ernstige tekortkomingen in de verzorging en het respecteren van de intrinsieke waarde van het dier voorop.

De dierenartsen van The Caring Vets willen zich gaan mengen in het maatschappelijke debat over onderwerpen als kraamkooien, megastallen, weidegang, lange afstandstransporten en kalf-bij-de-koe. 'Als 'gidsland' en als een van de grootste producenten van vlees en zuivel zou Nederland moeten streven naar een voorbeeldfunctie wat betreft dierenwelzijn en duurzaamheid', meldt de organisatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer