Grote kunstmestfabrikant stapt in Formule 1

Het Russische Uralkali, een van de grootste fabrikanten en exporteurs van kunstmeststoffen ter wereld, is de komende jaren hoofdsponsor van het Formule 1-tam van Haas. De deal is donderdag bekendgemaakt.

Grote+kunstmestfabrikant+stapt+in+Formule+1
© Haas F1 Team

Om de herkomst van de nieuwe sponsor te benadrukken, zal de racewagen van Haas voortaan gehuld zijn in de kleuren van de Russische vlag. Uralkali heeft de nieuwe sponsordeal tevens aangegrepen om het bedrijfslogo te vernieuwen.

De sponsordeal met de producent van Kali-meststoffen kwam tot stand door de komst van de nieuwe Russische coureur Nikita Mazepin naar het team van Haas. Zijn vader is grootaandeelhouder van Uralkali. Mazepin gaat bij het team een rijdersduo vormen met Mick Schumacher die op zijn beurt de Duitse telecomprovider 1&1 als medesponsor meeneemt.

Uralkali bezit vijf mijnen en zeven verwerkingsfabrieken voor kalimeststoffen in de omgeven van de Russische steden Berezniki en Solikamsk. Het bedrijf telt meer dan 12.000 werknemers.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer