Spruiten-collectief vertegenwoordigt 70 procent van spruitentelers

Van de zestig teeltbedrijven met spruitkool in Nederland hebben inmiddels 42 zich verenigd in het Spruiten-collectief.

Spruiten%2Dcollectief+vertegenwoordigt+70+procent+van+spruitentelers
© Dirk Hol

Dit meldde Kasper Kleijwegt deze week tijdens een webinar over gewasbescherming in spruiten. De spruitenteler in Mijnsheerenland is voorzitter van het Spruiten-collectief dat vorig jaar van start is gegaan. 'Wij zijn heel blij met het animo tot dusver en roepen de telers die nog geen lid zijn op om zich alsnog aan te melden.'

Doel van het Spruiten-collectief is om als telers samen te werken met toeleveranciers en fabrikanten aan de duurzame teelt van spruitkool. Dit gebeurt onder meer door input te leveren voor het Spruitenplatform met demoproeven die elk jaar worden gestart op een praktijkperceel. Doel is een effectieve teelt met beperkte inzet van chemische middelen.

'We proberen goedwerkende oplossingen te vinden voor probleeminsecten en onderzoeken bijvoorbeeld ook de toepassingsmogelijkheden van groene middelen', legt Kleijwegt uit. Deelname aan het collectief kost de spruitentelers 10 euro per hectare. Deze bijdrage wordt gebruikt voor het meefinancieren van het onderzoek op het Spruitenplatform.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer