Albert Heijn breidt 'Beter voor Koe, Natuur en Boer' uit

Albert Heijn breidt het 'Beter voor Koe, Natuur en Boer'-programma uit. Inmiddels leveren driehonderd melkveehouders via dit programma, waar extra duurzaamheidseisen aan verboden zijn. Zowel het aantal zuivelproducten als het aantal melkveehouders waarmee wordt samengewerkt, wordt verder uitgebreid.

Albert+Heijn+breidt+%27Beter+voor+Koe%2C+Natuur+en+Boer%27+uit
© van der Hoek/Dijkstra

Het doel van Albert Heijn is om via dit programma een groot assortiment betaalbare, verse, gemakkelijke en duurzame producten aan te bieden. Albert Heijn gaat in 2021 verder met verbetering en verduurzaming van het assortiment in samenwerking met vaste leveranciers, boeren en telers. Door de samenwerking kan Albert Heijn klanten vertellen van welke boeren producten komen, wie erbij betrokken zijn en wat ermee is gebeurd.

Voor de extra inspanningen krijgen de melkveehouders in het programma 'Beter voor Koe, Natuur en Boer' een premie van 5 cent per liter bovenop de prijs van weidemelk. 'Door deze unieke samenwerking kunnen wij als Albert Heijn een duurzamere en transparante productieketen voor Nederlandse zuivelproducten realiseren', stelt Constantijn Ninck Blok. Hij is directeur Vers bij Albert Heijn.

Uitbreiding zuivelassortiment

Door de uitbreiding van het zuivelassortiment via dit programma heeft Albert Heijn het assortiment onlangs uitgebreid met Griekse stijl yoghurt, halfvolle en volle melk en Zaanlander belegen en oude kaas. Het assortiment bestaat nu uit 76 AH Hollandse zuivelproducten.

Het logo van het 'Beter voor Koe, Natuur en Boer'-programma is door Milieu Centraal uitgeroepen tot 'Top bedrijfslogo'. Milieu Centraal beheert het Platform Keurmerkenwijzer, waarop alle keurmerken voor duurzaamheid te vinden zijn die op voedselproducten staan afgebeeld. Milieu Centraal beoordeelt alle beeldmerken voor duurzaamheid in de Keurmerkenwijzer, zodat consumenten zelf kunnen zien waar een keurmerk voor staat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer