Varkensstapel in Nederland krimpt

De varkensstapel in Nederland is gekrompen met 383.000 varkens naar 11,5 miljoen varkens. Het aantal zeugen daalde met 121.000. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistische bureau Eurostat.

Varkensstapel+in+Nederland+krimpt
© Twan Wiermans

Ook in Duitsland is het aantal zeugen gedaald, maar het zijn er met ruim 96.000 toch nog minder dan in Nederland. De totale daling van de varkensstapel in Duitsland is volgens de voorlopige cijfers 65.000 varkens. Een deel van de daling in aantal zeugen wordt goedgemaakt door een stijging bij met name de vleesvarkens. Die stijging komt door het stuwmeer aan vleesvarkens dat eind vorig jaar ontstond door de coronaperikelen op de slachterijen. In Duitsland is de omvang van de varkensstapel bijna 26 miljoen varkens.

In bijna alle Europese landen is de varkensstapel juist gegroeid. Door de flinke uitbreiding met 1,4 miljoen dieren heeft Spanje de voorsprong op Duitsland verder vergroot. Volgens voorlopige cijfers van Eurostat zijn in Spanje 32,6 miljoen varkens aanwezig. De zeugenstapel in Spanje is volgens de huidige cijfers vrijwel gelijk gebleven op 2,6 miljoen zeugen.

In Denemarken is de varkensstapel gegroeid met 660.000 varkens naar bijna 13,4 miljoen varkens. De zeugenstapel is hier licht gestegen met 32.000 zeugen naar bijna 1,3 miljoen zeugen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
Meer weer