Naaldloos PIA-vaccinatie in de huid toedienen

Vaccineren tegen Porcine Intestinal Adenomatose (PIA) is voortaan ook naadloos mogelijk. Het vaccin wordt dan in de huid toegediend.

Naaldloos+PIA%2Dvaccinatie+in+de+huid+toedienen
© MSD Animal Health

Voor het gebruik van het PIA-vaccin in de huid is het zodanig aangepast dat met een dosis van 0,2 milliliter eenzelfde hoeveelheid antigeen wordt toegediend. Antigeen is de aangepaste ziekteverwekker die zorgt voor de aanmaak van antistoffen. Het vaccin Porcilis Laswonia ID is toepasbaar vanaf drie weken leeftijd. Het vaccin van MSD Animal Health was eerder al geregistreerd voor toediening met de naald, waarbij een dosis van 2 milliliter wordt gebruikt.

Varkenshouders kunnen het PIA-vaccin bij toediening in de huid combineren met de circovaccinatie met de IDAL. Dat kan door het PIA-vaccin op te lossen in het circovaccin: Porcilis PCV ID. Er zijn nu vier vaccins beschikbaar voor naaldloze vaccinatie: PIA, Circo, Mycoplasma hyopneumoniae en PRRS.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer