POV%3A+%27Eerste+Kamer+moet+stikstofwet+verwerpen%27
Nieuws
© Robin Britstra

POV: 'Eerste Kamer moet stikstofwet verwerpen'

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept de Eerste Kamer op de Wet stikstofreductie en natuurverbetering te verwerpen. Dat verzoek doet de POV samen met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Pluimvee Vakbond (NPV).

NMV, NVP en POV vinden dat er onhaalbare doelen in de stikstofwet staan. Ze stellen in de brief dat er een gebrekkige onderbouwing is van de Kritische Depositie Waarden en dat Aerius te onnauwkeurig is voor het bepalen van de depositie op detailniveau.


Daarbij roepen volgens de organisaties de wijze van monitoring van de staat van de natuur, de ondoorzichtige wijzigingen van natuurkaarten en de onduidelijke effecten van stikstof op de staat van de natuur veel vragen op. 'Met een beleid gebaseerd op de Kritische Depositie Waarden gaat Nederland op slot. Er zal dan een forse economische krimp zijn in de agri- en foodsector die momenteel een productiewaarde vertegenwoordigt van 100 miljard euro.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer