Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe blijft 'Leukste uitje van Drenthe'

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold is twee jaar achtereen uitgeroepen tot het 'Leukste uitje van Drenthe'. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland 2021'.

Speel%2D+en+IJsboerderij+de+Drentse+Koe+blijft+%27Leukste+uitje+van+Drenthe%27
© Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe

Familie Van der Linde scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen de hoogste cijfers: prijs/kwaliteit, sfeer, klantvriendelijkheid, faciliteiten en het aanbod. De bezoekers blijken zeer tevreden. 'Kinderen hebben zich zeer vermaakt. Er is genoeg te doen en voor elke leeftijd is er iets uitdagends. Het is ruim opgezet en genoeg keuze in speelgoed. Ook een prachtige waterspeelhal', zijn enkele reacties.

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe is ontstaan uit het melkveebedrijf van de familie. In 1999 werd gestart met de verkoop van zelfgemaakt ijs van de verse melk van de eigen koeien. Wat begon met enkele speeltoestellen 'voor erbij', is vanaf 2006 uitgegroeid tot de huidige speelboerderij met grote speelschuur.

'Begin 2017 hebben we afscheid genomen van ons melkvee en besloten de koeienstal om te bouwen tot een waterspeelplaats en extra groepsruimtes. Vanuit daar is er uitzicht op een kleine stal met zoogvee. We maken nu ijs van de melk van een collega-melkveehouder. Het rundvee, de ijsproductie en de speeltuin vormen een driehoeksverhouding. Wanneer er één wegvalt, is de sfeer weg', zegt Lydia van der Linde.


80.000 stemmen

Vertegenwoordigers van het uitje ontvingen tijdens een online bijeenkomst de gouden award. De zilveren award in Drenthe ging naar Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen en de bronzen award naar Outdoor Klimpark Grolloo. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht. De ANWB hield de verkiezing van het 'Leukste uitje' voor de elfde keer.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer