Steyr+viert+succes+met+%27Good+Design%27%2Dprijs+voor+trekkerconcept
Nieuws
© Steyr

Steyr viert succes met 'Good Design'-prijs voor trekkerconcept

De creatieve maar praktische gedachte achter het Steyr-concept, een opvallende studie voor trekkerontwikkeling, is bekroond met een 'Good Design'-prijs.

Naast de radicale vormgeving van de trekker erkent de onderscheiding de vooruitstrevende technologie, waaronder een innovatief hybrideaandrijfsysteem dat een conventionele motor, een generator en elektrische aandrijvingen combineert.

Opgericht in 1950 in Chicago door de Amerikaanse ontwerpers Eero Saarinen en Charles en Ray Eames, zijn de jaarlijks uitgereikte Good Design-awards de oudste en meest algemeen erkende in hun soort. Ze worden beheerd door het Museum of Architecture and Design van het Chicago Athenaeum.


Zeventigste editie

Tijdens de zeventigste editie van de jury waren er recordaantallen van meer dan negenhonderd fabrikanten en ontwerpers uit 48 landen die een breed scala aan sectoren vertegenwoordigden. De eindjury vond online plaats en het Steyr-concept was de enige trekker onder de uiteindelijke prijswinnaars.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer