Met+S%2DStop+alleen+maar+remmen+met+Steyr+Multi
Nieuws
© Eigen Foto

Met S-Stop alleen maar remmen met Steyr Multi

Steyr verrijkt het model Multi met nog meer functies. Met S-Stop hoeft de bestuurder alleen maar te remmen. De Multi schakelt automatisch uit om vervolgens bij het loslaten van de rem weer in te schakelen.

Comfort en veiligheid hebben altijd centraal gestaan bij de trekkers van Steyr en dat is de reden waarom de nieuwe S-Stop functie werd ingevoerd. Andere details die zijn verbeterd, zijn een ruitenwisser met een groter wisgebied, een universele houder voor de mobiele telefoon en extra opties voor de koplampen.

De S-Stop functie zorgt voor meer comfort, aangezien voor het ontkoppelen van de koppeling en het activeren van de rem de chauffeur nu alleen het rempedaal nog maar hoeft te gebruiken. Tegelijk verhoogt het de veiligheid omdat de trekker gegarandeerd stil blijft staan op steile hellingen. Ongecontroleerd wegrollen is onmogelijk. Deze functie is bijvoorbeeld nuttig bij het stilstaan en optrekken met zware aanhangers.

Draaimomentsensoren in de transmissie zorgen er automatisch voor dat wanneer tijdens het bergaf rijden met zware lasten de bestuurder de rem activeert, de tractie gehandhaafd blijft. Dat wil zeggen dat de koppeling zich niet ontkoppeld. Wanneer alleen de stuurrem wordt geactiveerd, reageert de koppeling echter niet.

Transmissie

De Multi-transmissie met 32 versnellingen voor- en achteruit en viervoudige krachtoverbrenging biedt talrijke automatiseringsfuncties, tot aan volautomatische schakeling tussen alle versnellingen en schakelgroepen binnen een groep aan toe. Deze functies kan de bestuurder naar wens activeren en deactiveren. In deze transmissiebesturing werden ook de activering en de-activering van de rem- en koppelingsfunctie S-Stop geïntegreerd.

Sinds de invoering van de Multi in 2012 heeft Steyr al rekening gehouden met de feedback van klanten om de trekker verder te ontwikkelen. Met de introductie van de nieuwe veiligheidsrichtlijn TMR (Tractor Mother Regulation) leidde de integratie van een nieuwe turbo tot een verhoogd startkoppel en verbeterde prestaties bij lage toerentallen.

Optimaal zicht

De eendelige panoramische voorruit van de Steyr Multi zorgt voor optimaal zicht. Het wisgebied van de ruitenwisser werd vergroot tot 235 graden. De mobiele telefoon en de smartphone is een nieuwe universele bevestiging gemonteerd, die ervoor zorgt dat de bestuurder zijn telefoon altijd in de gaten kan houden. Het aantal koplampen werd met twee stuks aangevuld tot een totaal van twaalf.

De Steyr Multi is in Midden-Europa al zes jaar één van de meest populaire trekkers in het vermogenssegment van 100 pk. Met het grote aantal opties en uitrustingsvarianten hoopt de Oostenrijkse fabrikant dat die positie zo blijft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer