Terrus+6250+nieuw+model+van+Steyr
Nieuws
© Steyr

Terrus 6250 nieuw model van Steyr

Met de 6250 Terrus CVT biedt Steyr een nieuw instapmodel met een compact en modern ontwerp. Met een maximaal toegestaan totaalgewicht van 16.800 kilo is de Terrus geschikt voor de zwaarste taken in de landbouw.

Terrus krijgt naast de bestaande versies van 270 en 300 pk nu een instapmodel van 250 pk. De nieuwe 6250 Terrus CVT biedt een alternatief voor de 6240 CVT, maar biedt dezelfde eigenschappen als de grotere modellen: banden met een diameter tot 2,05 meter, frontaftakas met twee snelheden (1000/1000 ECO), ABS of de stille, geveerde cabine met een geluidsniveau van slechts 69 dBA.

De zescilindermotor met nominaal vermogen van 250 pk produceert maximaal 273 pk. Door zijn ideale vermogen-gewichtverhouding is de Terrus CVT geschikt voor zowel snelle transporttaken als zware werkzaamheden op het land. De turbocompressor levert zelfs bij lage toerentallen goede prestaties.

Efficiënt

Dankzij Ecotech zijn de motoren van de Terrus CVT-modellen erg efficiënt, aldus Steyr. Door het Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd en worden het vermogen en de respons van de motor verbeterd.

Een optimaal inspuitpunt zonder uitlaatgasretour zorgt ervoor dat de motor en het koelsysteem niet worden belast. Daardoor worden onderhoudsintervallen van 600 uren mogelijk. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 410 liter.

Uitlaatrem

Een uitlaatrem is als optie leverbaar. In combinatie met de variabele omkeerventilator zorgt deze voor een toename van 40 procent van de remprestaties. Dit kan doordat de brandstoftoevoer stopt, de uitlaatgasklep sluit en de ventilator van de motor en de eVGT-turbocompressor op de maximale weerstand worden ingesteld.

Daardoor wordt remslijtage op de trekker, geremde aangebouwde werktuigen of aanhangers gereduceerd. ABS zorgt voor veiligheid bij het remmen.

Omkeerventilator

De optionele omkeerventilator van het koelsysteem maakt het mogelijk de richting van de luchtstroom om te keren en kan in het Easytronic kopakkermanagement worden geprogrammeerd. Zo worden bij iedere keermanoeuvre automatisch de verontreinigingen naar buiten geblazen en het ventilatierooster gereinigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer