Tijd+niet+rijp+voor+wolvencommissie+in+Overijssel
Nieuws
© Unsplash

Tijd niet rijp voor wolvencommissie in Overijssel

Het is op dit moment niet nodig om een wolvencommissie in het leven te roepen in Overijssel. Volgens landbouwgedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) is dat pas nodig als een of meer wolven zich vestigen in de provincie.

Momenteel is daar geen sprake van, al hebben schapenhouders in de provincie recent wel last gehad van een zwervende wolf. Daarom wilden vijf Statenfracties onder aanvoering van het CDA dat er een wolvencommissie komt. In een motie riepen zij daartoe op. 'Daarmee hopen we recht te doen aan de zorgen die er zijn', aldus Statenlid Jeroen Piksen van het CDA.


De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering aangenomen, ondanks de wetenschap dat er nu geen commissie komt. 'Maar ik ben wel over het onderwerp in gesprek met stakeholders in de provincie, in IPO-verband en ook met mijn collega's in Drenthe en Gelderland', laat Ten Bolscher weten. Met die uitspraak wil hij aangeven dat er wel serieus wordt voorgesorteerd op de vestiging van de wolf in Overijssel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer