Greenery+en+wielerploeg+Jumbo%2DVisma+promoten+groente+en+fruit
Nieuws
© VidiPhoto

Greenery en wielerploeg Jumbo-Visma promoten groente en fruit

Wielerploeg Jumbo-Visma en The Greenery werken de komende drie jaar samen aan het bevorderen van beweging en de consumptie van groente en fruit.

Hiertoe hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De consumptie van groente en fruit blijft achter op de gewenste 250 gram groente en twee stuks fruit per dag.Obesitas wordt een steeds groter probleem onder de Nederlandse bevolking. Daarnaast beweegt meer dan de helft van de Nederlanders te weinig. Door sport en gezonde voeding aan elkaar te verbinden, willen de wielerploeg en de afzetorganisatie van groente en fruit de komende jaren een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving.


'Door de sporters in te zetten als inspirators en motivators zetten we consumenten aan tot meer bewegen en een structurele verandering in hun voedingspatroon, waarbij groente en fruit een belangrijk aandeel heeft', zegt Jan Walta, verkoopdirecteur bij The Greenery. De wielrenners moeten daarbij als een soort van ambassadeurs gaan fungeren.

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer