Greenery+wil+productie+Sweet+Sensation+uitbreiden
Nieuws
© The Greenery

Greenery wil productie Sweet Sensation uitbreiden

Groente- en fruitafzetorganisatie The Greenery wil het areaal met de Sweet Sensation peer de komende jaren met zo'n 200 hectare uitbreiden.

Hiervoor is The Greenery voor drie jaar een samenwerking aangegaan met TreeQuattro in Wamel, een samenwerkingsverband van vier Gelderse boomkwekers dat plantmateriaal op de markt brengt.

Volgens Rob van der Weele, productmanager voor Sweet Sensation bij The Greenery, kunnen telers die geïnteresseerd zijn in het produceren van Sweet Sensation door TreeQuattro snel en vakkundig van bomen worden voorzien en worden begeleid bij de aanplant.


TreeQuattro heeft de capaciteit om op jaarbasis twaalf miljoen bomen te leveren. Het samenwerkingsverband heeft onder andere ervaring met de conceptrassen Wellant, Freya en Jumani. Van der Weele stelt dat Sweet Sensation terrein wint in het Europese retailschap. Dat is de reden waarom The Greenery de productie van de peer wil uitbreiden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer