Eerste Kamer is aan zet in stikstofdossier

De Eerste Kamer heeft, als nieuwe stap in de komst van de stikstofwet, vandaag het procedureoverleg op het programma staan. De wet wordt inhoudelijk behandeld op 23 februari. Een belangrijk onderdeel van het maatregelenpakket in de stikstofwet gaat over het vlot trekken van de vergunningverlening. Trienke Elshof, LTO-portefeuillehouder Ondernemen in een Gezonde Omgeving, licht de huidige stand van zaken toe in een studiogesprek met Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo.

Elshof geeft onder meer aan dat naast de vergunningverlening de emissiereductie een belangrijk onderdeel is van de stikstofwet. 'In 2030 is de doelstelling voor emissiereductie 26 procent. Met het huidige maatregelenpakket kunnen we dit als agrarische sector overzien. Maar de reductiedoelstelling van 50 procent in 2035, die ook in deze wet is opgenomen, daar kunnen we ons niet aan committeren. Wat ons betreft zou dit echt uit de wet moeten.'


Op woensdag 27 januari staat bij LTO om 14 uur een webinar gepland over stikstof. U kunt zich nu aanmelden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer