Varkenspest Berlijn blijkt vals alarm

Op het kadaver van het wilde zwijn dat aan de rand van Berlijn werd gevonden, is geen Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Dat blijkt uit het onderzoek op het referentielab van het Friedrich-Loeffler Institut (FLI), meldt deelstaat Brandenburg.

Varkenspest+Berlijn+blijkt+vals+alarm
© iStock

Het kadaver is op het FLI grondig op meerdere manieren onderzocht op Afrikaanse varkenspest. Daaruit is gebleken dat het niet besmet is. Staatssecretaris Anna Heyer-Stuffer en hoofd van het AVP-crisisteam reageert verheugd. Ze bedankt de dienst die verantwoordelijk is voor de dierziektebestrijding voor het snelle handelen en de steden Berlijn en Postdam. Die hadden inmiddels alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor het geval er wel Afrikaanse varkenspest was aangetroffen.


Het signaal dat van deze verdenking uitgaat, is echter wel duidelijk: de Afrikaanse varkenspest kan ook door menselijk handelen worden verspreid. Waakzaamheid en het opvolgen van de regels, zoals het niet achterlaten van voedselresten in de natuur of het meenemen van vlees of vleeswaren uit besmette landen, blijft noodzakelijk.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer