AgruniekRijnvallei zet 3 procent meer diervoeders af

AgruniekRijnvallei zette in 2020 bijna 675.000 ton diervoeders af. Dit is ruim 3 procent meer dan het jaar ervoor. Alle diersectoren hebben bijgedragen aan de toename. In biologische voeders werd voor het eerst meer dan 100.000 ton afgezet.

AgruniekRijnvallei+zet+3+procent+meer+diervoeders+af
© Agruniekrijvallei

AgruniekRijnvallei groeide met name in de rundveesector via nieuwe klanten voor voeders. Ook in de plantaardige sectoren ontwikkelde de omzet zich positief in 2020. Er werd extra omzet gerealiseerd in zaaizaden, meststoffen en teeltbenodigdheden. De verkopen van gewasbeschermingsmiddelen waren lager dan in 2019.


Verbeteringen

Het op- en overslagbedrijf Rijnzate realiseerde volgens AgruniekRijnvallei in 2020 een stabiele omzet in de tonnen. In het afgelopen jaar werden in Wageningen veertien graansilo’s van ruim 20 meter hoog vervangen, de veiligheidsvoorzieningen verbeterd en de capaciteit van het interne transportsysteem vergroot.

Ook de productieactiviteiten van onder andere Sodagrain, CCM en geplette gerst liepen goed. De negen Welkoop-winkels van AgruniekRijnvallei hebben qua omzet recordjaar 2019 overtroffen. De coronasituatie in combinatie met het mooie weer in het voorjaar zorgden voor een impuls in de omzet, meldt AgruniekRijnvallei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer