Omzetgroei voor Vitelia

Met een groei in voerafzet van 3,4 procent en een groei van 3 procent in de handelsactiviteiten van Vitelia Agrocultuur voor de akkerbouw en boomteelt sloot Coöperatie Vitelia de boeken van 2019 met meer omzet dan in 2018. Hieraan droegen ook de Vitelia Winkel en de deelneming Summa bij. Die laatste financiële dienstverlener liet een groei van 7,5 procent zien.

Omzetgroei+voor+Vitelia
© Vitelia

De groei in de voerafzet komt met name door de toename in afzet van pluimvee- en rundveevoeders én een plus in de verkoop van grondstoffen. De hoeveelheid afgezette varkensvoeders was nagenoeg gelijk aan 2018.

'Met dit financiële resultaat geven we een passend vervolg aan de knappe resultaten uit 2018 en bouwen we verder aan het ledenvertrouwen ', zegt Herman Rutten, financieel directeur bij Coöperatie Vitelia. Het aantal leden groeide met méér dan 50 ondernemers naar 600.


Winst 2,1 miljoen

De geconsolideerde omzet van Coöperatie Vitelia in 2019 betrof bijna 164 miljoen euro en de winst was na belasting 2,1 miljoen euro. In topjaar 2018 was die winst 2,9 miljoen euro bij een geconsolideerde omzet van 163 miljoen euro.

De ledenraad besloot om over 2019, net als eerder over 2018, 1 procent aan certificaten op naam toe te kennen aan de leden en 5 procent cashdividend uit te keren op reeds uitgegeven certificaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer