Online veilinghuis eigenaar douanecomplex Hazeldonk

Het oude douanecomplex in Hazeldonk, aan de Nederlands/Belgische grens, krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. Het online veilinghuis Epic-Auctions blaast het nieuw leven in.

Online+veilinghuis+eigenaar+douanecomplex+Hazeldonk
© Epic-Auctions

Ongeveer vijftien jaar geleden werd het douanecomplex in Hazeldonk, in de Brabantse gemeente Zundert, gesloten. Sindsdien staat het leeg en was de verwildering op het terrein van een kleine 3 hectare goed te zien. Maar er is een nieuwe eigenaar gevonden: Epic-Auctions. Het online veilinghuis is sinds een aantal maanden eigenaar van het terrein en de eerste progressie is al goed zichtbaar.

Bedrijven kunnen hun goederen via Epic-Auctions online aanbieden aan de hele wereld. Het bedrijf richt zich op vier categorieën: agrarisch, transport, grondverzet en bouw. Het jonge online veilinghuis, opgericht in 2013, behoort jaarlijks tot een van de hardst groeiende bedrijven in Nederland. Zo behaalde het bedrijf recentelijk nog de Bronzen Gazelle Award voor regio Zuid als het op twee-na snelst groeiende bedrijf.


Groei voortzetten

Met de aankoop van het voormalige douanecomplex kan het bedrijf deze groei de komende jaren voortzetten. Als veilinghuis trekt Epic-Auctions kopers uit ongeveer veertig landen over de hele wereld. Het gros van de machines gaat naar Europese landen, maar ook buiten Europa weten steeds meer kopers het veilinghuis te vinden. De machines worden ingebracht door voornamelijk Nederlandse en Belgische bedrijven. Het voormalig douanecomplex tussen Rotterdam en Antwerpen ligt voor het bedrijf geografisch perfect.

Behalve op de eigen grond in Breda en Leende, veilt Epic-Auctions ook regelmatig op externe terreinen. 'Dit kan een faillissement van een klant zijn, maar ook een reorganisatie of een veiling waar iedereen goederen kan inbrengen. Zo hebben we sinds vorig jaar ook een vaste veilinglocatie in Elst aan onze agenda toegevoegd', vertelt managing director Frans Maas.

Johan Tilleman is eigenaar van dat terrein in Elst. 'In mijn bedrijf heb ik het loonwerkersgedeelte afgebouwd en mijn materieel verkocht via Epic-Auctions op mijn eigen terrein. Na de veiling bleek het veilinghuis geïnteresseerd te zijn om Elst als vaste veilinglocatie te gebruiken. Een win-winsituatie. We veilen in 2020 minimaal drie keer per jaar, waarbij ook andere partijen materieel kunnen inbrengen.'


Trekkerveiling

Na het succes van vorig jaar slaan Epic-Auctions en Mechan Next dit jaar weer de handen ineen en organiseren ze een online veiling waarin de Mechan Next-dealers hun machines verkopen aan het grotere publiek. Dit jaar niet op een terrein in Veghel, maar op de gloednieuwe, ruim 3 hectare grote locatie van Epic-Auctions in Hazeldonk, naast de A16 en vlakbij Breda.

Bij de editie van 2019 werden meer dan honderd trekkers geveild aan kopers over de hele wereld. Met merken als Massey Ferguson, Fendt en Valtra staan er jaarlijks diverse mooie machines op deze veiling. Vanaf vrijdag 19 februari 12:00 uur kan er geboden worden op de ingebrachte machines. Woensdag 24 februari zullen alle kavels verkocht worden aan de gelukkige met het hoogste bod. Welke trekkers precies geveild worden en meer informatie over de veiling vind je op epic-auctions.com.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer