Meedenken over onderzoeksagenda 2021-2027 pluimvee

Alle pluimveehouders kunnen reageren op de onderzoeks- en innovatieagenda van brancheorganisatie Avined. Daartoe staat de internetconsultatie tot 18 januari open. Na de internetconsultatie wordt beslist of er een algemeenverbindendverklaring komt voor de agenda.

Meedenken+over+onderzoeksagenda+2021%2D2027+pluimvee
© De Heus

De onderzoeks- en innovatieagenda van Avined omvat zowel projecten die nog lopen als de komende onderzoeksperiode kunnen starten. Daarnaast zijn er nog enkele projecten waarover nog besloten moet worden of die doorgaan.

Een al lopend project is het onderzoek naar de risico's van insleep van vogelgriep. Daarbij komt ook de buitenuitloop specifiek onder de aandacht. Er loopt onderzoek naar de mogelijkheden om met laserlicht te voorkomen dat wilde vogels en zangvogels in de uitloop komen. Dat moet het risico van insleep van vogelgriep flink beperken.


Onbehandelde vermeerderingsdieren

Andere lopende projecten zijn het praktijkonderzoek naar onbehandelde vermeerderingsdieren en traaggroeiende vleeskuikens en het veterinair praktijkonderzoek.


Nieuwe projecten die op stapel staan, zijn onder andere: insectenteelt, oorzaken en oplossingen van vang- en ketenletsel en bedrijfsgerichte aanpak wormbesmettingen.


Reageren

De complete Onderzoeks- en innovatieagenda Nederlandse pluimveesector 2021-2027 is terug te vinden op de website voor internetconsultaties van de overheid. Daar is ook de optie om te reageren op het voorstel van Avined. Op de website van Avined staat ook meer info over de onderzoeks- en innovatieagenda en de resultaten van het onderzoek.

Avined heeft landbouwminister Carola Schouten gevraagd om de onderzoeksagenda algemeen verbindend te verklaren. Onderdeel daarvan is dat alle pluimveehouders zich registreren via Avined.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer