NFO krijgt veel vragen over wijziging belastingheffing Polen

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) ontvangt steeds meer signalen van werkgevers met vragen over aanpassingen in de belastingheffing voor Polen.

NFO+krijgt+veel+vragen+over+wijziging+belastingheffing+Polen
© Joost de la Court

De Poolse regering heft de belastingvrijstelling op van inkomen verdiend in het buitenland. Onder Poolse werknemers in Nederland gaan geruchten dat ze 'dubbele inkomstenbelasting' moeten betalen over het loon in Nederland en in Polen.

Polen heeft tot nu toe Poolse arbeiders, die in het buitenland werken, altijd fiscaal vriendelijk behandeld door een volledige vrijstelling te geven voor het verschil in belastingheffing tussen werken in Nederland en leven in Polen.


Geen volledige vrijstelling

Per 1 januari 2021 schaft de Poolse regering deze 'vrijstelling' grotendeels af. Ook wordt de gegevensuitwisseling met belastingdiensten van Europese landen, waaronder Nederland, geïntensiveerd. Dit betekent dat Polen, die in het buitenland inkomen verdienen, niet langer meer kunnen rekenen op deze volledige vrijstelling.


Poolse arbeidsmigranten moeten over het verschil in (inkomsten)belasting tussen Nederland en Polen onder voorwaarden, en afhankelijk van hun persoonlijke omstandigheden, alsnog belasting betalen via hun belastingaangifte in Polen. De Poolse regering wil daarmee de belastingopbrengsten vergroten en de uitstroom van eigen onderdanen ontmoedigen, meldt NFO.


309 euro

Vanaf 1 januari 2021 is de vrijstelling op in het buitenland verdiende inkomen beperkt tot PLN 1.360, wat neerkomt op ongeveer 309 euro. Dat bedrag kan hoger worden, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de werknemer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer