NFO-voorzitter tijdelijk Kamerlid voor CDA

Voorzitter Gerard van den Anker van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) wordt vanaf januari tijdelijk Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij gaat deze functie tot 15 april vervullen. Op die datum wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd.

Tijdens deze periode stopt Van den Anker tijdelijk als voorzitter van de NFO. Hij komt in de Kamer omdat Michel Rog deze verlaat. Hierdoor komt er een CDA-zetel vrij. Van den Anker is geen kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Perenteler Van den Anker heeft al ruime politieke ervaring. Op dit moment is hij fractievoorzitter van het CDA in Waterschap Rivierenland. Van 2002 tot 2010 en van 2014 tot 2018 was hij wethouder in de gemeente Maasdriel.


Voordelen

De NFO ziet wel voordelen in het tijdelijke Kamerlidmaatschap van Van den Anker. 'Gedurende zijn Kamerlidmaatschap kan hij het politieke bedrijf van binnenuit meemaken en zijn politieke netwerk vergroten', laat de organisatie in een persverklaring weten. 'Het bestuur van de NFO is ervan overtuigd dat de NFO hier haar voordeel mee kan doen en dat Gerard zijn voorzitterschap na 15 april met deze kennis versterkt kan voortzetten.'

In de periode waarin Van den Anker zijn activiteiten voor de NFO neerlegt, zal huidig vicevoorzitter Bert den Haan waarnemend voorzitter zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer