Medos medicijndosering wint Beste Idee 2020

Medos medicijndosering wint het Beste Idee voor de kalverhouderij 2020. Van de in totaal 818 uitgebrachte stemmen wist Medos medicijndosering er 379 in de wacht te slepen (46,3 procent). Op de tweede plaats, met 37,3 procent van de stemmen, eindigde Vlees van de Kalverhouder van William van Roemburg en Erik van Dronkelaar.

Medos+medicijndosering+wint+Beste+Idee+2020
© De Kalverhouder

Medos wordt gemaakt door Woutech. Leverancier Coen van Woudenbergh is blij met de winst en de nodige publiciteit: 'Ik heb best al wat vragen gekregen over de Medos.'

Een blijvend aandenken aan het winnen van het Beste Idee 2020 wordt in januari door de voorzitter van de Vereniging van Vleeskalverhouders (VVK) overhandigd.


Zonder residu

Medos is een optie voor op de melktapmachines van Woutech waarmee gemakkelijk individueel medicijnen gedoseerd kunnen worden zonder residu in de leidingen achter te laten. Alleen kalveren die het nodig hebben, krijgen het medicijn, de rest niet. Deze manier van medicijndosering helpt om resistentievorming tegen te gaan. De doseringen kunnen per hok worden geregistreerd, gecontroleerd en automatisch afgegeven.


Het Beste Idee is georganiseerd door vakblad De Kalverhouder. De drie andere initiatieven die meededen aan het Beste Idee editie 2020, waren het biologisch luchtfilter van JW Espo, houten laadvlonder van Ben van der Meer en BestWatt Totaaloplossing van BestWatt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer