Herstructeringsproject Bommelerwaard wint prijs

Het project 'Herstructurering Tuinbouw Bommelwaard' heeft de Gelderse prijs 'Brede blik op de ruimte' voor ruimtelijke kwaliteit gewonnen. Het krijgt 10.000 euro voor het glastuinbouwgebied.

Herstructeringsproject+Bommelerwaard+wint+prijs
© Provincie Gelderland

In het project komen veel ruimteclaims en de wateropgave samen. Door telers, tuinders, gemeenten, waterschap en provincie is een enorme verandering in gang gezet om een toekomstbestendig en meer divers tuinbouwgebied te realiseren, stelt de jury onder voorzitterschap van schrijver Jan Terlouw.


Verstandige keuzes

Volgens de Gelderse gedeputeerde Peter Kerris (PvdA) laat het project zien dat het mogelijk is om verstandige keuzes te maken om de ruimte in Gelderland zo goed en toekomstbestendig mogelijk te gebruiken. 'Dit is best een opgave. We hebben grote opgaven te realiseren binnen de ruimte die Gelderland biedt. Ik denk hierbij aan energietransitie en klimaatadaptie, het bevorderen van een circulaire economie en biodiversiteit.'

Grote, maatschappelijke opgaven dus, die allemaal ruimte en samenwerking vragen, stelt de gedeputeerde . 'Tegelijkertijd mag dat alles niet ten koste gaan van onze prachtige, groene provincie. Dat dat kan, laat Bommelerwaard hier zien.'


Twintig projecten

Samen met negentien andere projecten in Nederland werd de tuinbouwherstructurering in de Bommelerwaard dit najaar genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit. Provincie Gelderland reikt deze prijs tweejaarlijks uit aan projecten die een bijdrage leveren aan de grote veranderingsopgaven van dit moment. Met de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit bevordert de provincie de dialoog over hoe we onze eigen leefomgeving inrichten en of we daar goed in slagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer