FrieslandCampina+sluit+vestiging+in+Genk
Nieuws
© DIRK HOL

FrieslandCampina sluit vestiging in Genk

FrieslandCampina gaat zijn kaasverpakkingsactiviteiten herstructureren en gaat de Yoko Cheese-vestiging in het Belgische Genk sluiten.

Het is de intentie om dat eind 2021 te doen. Als gevolg daarvan komen 211 arbeidsplaatsen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd, geeft Royal FrieslandCampina (RFC) aan.


Het besluit om de Yoko Cheese-vestiging te sluiten, is volgens RFC genomen op grond van de huidige onderbezetting van het kaasverpakkingsnetwerk, verdere portfolio optimalisatie en synergievoordelen door kaasverpakkingsactiviteiten te concentreren in Wolvega en Leerdam.


Herstructurering

De plannen maken deel uit van de op 10 november aangekondigde versnelling van ondernemingsstrategie 'Our Purpose, Our Plan' en moeten bijdragen aan een structurele vermindering van overcapaciteit en de aangekondigde besparingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer