Royal A-ware heeft stabiel jaar achter de rug

Zuivelonderneming Royal A-ware heeft in 2018 een netto resultaat van 18 miljoen euro gerealiseerd. Dat is vergelijkbaar met 2017. CEO Jan Anker is content en spreekt van een prima en stabiel resultaat.

Royal+A%2Dware+heeft+stabiel+jaar+achter+de+rug
© royal aware

Aware draaide een omzet van 1,4 miljard euro. Ten opzichte van 2017 is dat een groei van circa 7 procent. Het resultaat voor belasting is met 5 procent gestegen naar 25 miljoen euro.
 

Investeren

In lijn met voorgaande jaren heeft Royal A-ware ook in 2018 91 miljoen euro geïnvesteerd. De investeringen hebben vooral betrekking op de uitbreiding van de kaasmakerij in Heerenveen, het uitbreiden en moderniseren van verpakkings- en rijpingscapaciteit als ook op de bouw van de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen.

Tevens is het wagenpark van AB Texel, dochteronderneming van Royal A-ware, flink uitgebreid. In 2019 zal het lange termijn investeringsprogramma gecontinueerd worden om daarmee de positie van Royal A-ware nog verder te versterken.

Vooruitblik

In verband met de volatiliteit op de zuivel- en kaasmarkt worden voor 2019 geen verwachtingen uitgesproken. Eind dit jaar wordt de mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen in gebruik genomen. Inmiddels is ook gestart met de voorbereidingen van de bouw van een kaasmakerij in Ierland, in samenwerking met zuivelcoöperatie Glanbia Ireland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer