Bloemenbureau+Holland+schrapt+activiteiten
Nieuws
© Bloemenbureau Holland

Bloemenbureau Holland schrapt activiteiten

De impact van de coronacrisis op de sierteeltsector is enorm. Dat heeft gevolgen voor het budget dat Bloemenbureau Holland te besteden heeft voor de promotie van bloemen en planten.

De omzet van FloraHolland is de afgelopen weken fors gedaald. Naar verwachting zal deze omzet voor de rest van het jaar ook lager zijn. Daardoor halveert het beschikbare budget van Bloemenbureau Holland voor de promotie van bloemen en planten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Afgelopen jaren had Bloemenbureau Holland voor de promotie van bloemen en planten zo'n 16 miljoen euro te besteden. Dit jaar komt het budget uit op rond de 8 miljoen euro, waarvan een deel al is besteed aan reeds aangegane verplichtingen.

Activiteiten schrappen

'We zullen dus diverse activiteiten moeten schrappen', zegt Dennis van der Lubbe, managing director van Bloemenbureau Holland. 'We zullen ons voor de rest van dit jaar opnieuw moeten uitvinden. Volgend jaar willen we weer keihard aan de weg timmeren. Als we als sector op willen krabbelen, kan dat niet zonder marketing.'

Door het wegvallen van budget gaat een aantal geplande campagnes niet door, zoals 'We Hebben Meer Bloemen Nodig'. Die stond komende zomer op de rol. 'Dat budget is er helaas niet meer. We komen dit jaar wel met een plantencampagne. Hoe de plannen voor shopper activaties eruit komen te zien, zal zich de komende tijd verder uitkristalliseren', zegt Van der Lubbe.

Flexibel zijn

Ondanks de geringe financiële middelen blijft Bloemenbureau Holland zich inzetten om consumenten te verleiden om ook in deze tijden bloemen en planten te kopen. 'We zijn met de achterban in gesprek over waar behoefte aan is', geeft Van der Lubbe aan. 'We zullen flexibel moeten zijn. We denken na hoe we kwekers en handel het best kunnen ondersteunen. Dat deden we altijd al, maar dat is nu belangrijker dan ooit.'

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer