Nederlandse innovatieve bedrijven in prijzen op Franse Space

Vier Nederlandse bedrijven zijn dinsdag onderscheiden met een eervolle vermelding tijdens de veehouderijbeurs Space in het Franse Rennes. Het gaat om DSM, Vogelsang, JOZ en VDK Products. In totaal kregen 26 innovaties een eervolle vermelding.

Nederlandse+innovatieve+bedrijven+in+prijzen+op+Franse+Space
© Calfotel

DSM kreeg daarbij twee sterren voor Balancius. Dit is een microbieel enzym voor pluimvee dat bacterieel afval in de darmen van pluimvee kan afbreken en verzwakken. Hierdoor worden lokale ontstekingen verminderd. Uit onderzoeken komt naar voren dat dit leidt tot een 3 procent hogere voerefficiëntie.

Vogelsang kreeg een waardering van één ster voor de ExaCut ECQ. Deze mestverdeler voor achter de mesttank is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, ook wordt het product geprezen vanwege de lange levensduur en een preciezere verdeling van de meststoffen en het lage energieverbruik.


Minder spannen

Ook één ster was dinsdag voor de innovatie van JOZ. Het Vario-tandwiel voor met kettingen aangedreven mestschuiven heeft variabele tanden. Daarmee kan dit tandwiel inspelen op de variatie in kettingschakels. Daarmee begeleidt het de schakel van de ketting. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur, bijkomend voordeel is ook dat iedere losse tand kan worden vervangen zonder dat de hele ketting moet worden gedemonteerd. Ook kan bij deze vervanging het aandrijfwiel blijven zitten. Daarnaast is het minder vaak nodig om de ketting aan te spannen en in te korten.

Calfotel van VDK Products werd eveneens met één ster beloond voor de Open Top Premium Single & Duo. Dit is een mobiele kalverbox op wielen. De nieuwe variant is iets ruimer dan de huidige, waarbij de bovenkant omhoog kan worden geklapt. Daarbij wordt dit systeem geroemd omdat het gemakkelijk is te reinigen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer