Tuinders+ge%C3%AFnteresseerd+in+personeel+uit+de+regio
Nieuws
© VidiPhoto

Tuinders geïnteresseerd in personeel uit de regio

VMBO-leerlingen uit de Betuwe maakten dinsdag tijdens 'Doe dag' van 'Betuwe on Stage' kennis met de mogelijkheden van een baan in de glastuinbouw. De sector biedt volgens Greenport Arnhem-Nijmegen steeds meer werkgelegenheid voor jongeren met een technische opleiding.

Scholieren van het OBC uit Bemmel en het Citadel College uit Nijmegen bezochten achtereenvolgens aardbeienkweker Royal Berry in Bemmel en bloemkwekerij Zandvoort Flowers in Huissen. Bij Zandvoort Flowers konden zij zelf calla's snijden, sorteren en verpakken.

Bij beide bedrijven konden de leerlingen kennismaken met de diversiteit aan werkzaamheden in een glastuinbouwbedrijf. De leerlingen maakten kennis met hoe planten water en voedingsstoffen krijgen en hoe de kassen verwarmd worden.

Arbeid als speerpunt

De kwekers hopen met hun medewerking aan de 'Doe dag' dat de scholieren van het vmboeen beter beeld hebben gekregen van 'de wereld onder het glas'. 'We proberen als Greenport Arnhem-Nijmegen de bekendheid van de tuinbouwsector in onze regio te vergroten', vertelt Sandra de Beijer. 'Dit jaar hebben we als speerpunt arbeid. Er zijn veel soorten banen in de glastuinbouw en de tuinders zijn wel degelijk geïnteresseerd in werknemers uit de regio.'

Voor seizoenswerkzaamheden wordt veel personeel aangetrokken uit Oost-Europa. Maar dat wil niet zeggen dat de tuinders niet geïnteresseerd zijn in personeel uit de regio. Volgens De Beijer zijn ook de jongeren lang niet altijd bekend met de mogelijkheden. 'Ze denken bijvoorbeeld dat je alleen bezig bent met planten. Maar er is ook behoefte aan technische mensen. Denk aan de energietransitie en de robotisering waar de sector mee te maken heeft.'

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer