Helicon Boxtel strijdt op AgrOlympics

Pepijn, Tom, Vera, Bram en docent Thomas vormen het team van Helicon MBO Boxtel. Dat doet namens de agrarische scholen in Nederland mee aan de AgrOlympics in Polen.

Het team gaat de strijd aan tegen andere landen op onderdelen als trekker rijden, banden verwisselen, trekkerbehendigheid, met de hand melken en hooibalen stapelen. 'Het lijkt me een mooie ervaring om met leerlingen uit andere landen samen te werken', vertelt Tom van Loon. Vera Verstegen is de enige vrouw in het team, maar vindt dat niet erg. 'Ik zit op deze opleiding met één andere meid in de klas. Maar het is altijd gezellig met de jongens en daarom vind ik het ook leuk om mee te gaan.'

Docent Thomas van den Heuvel heeft de nodige ervaring, omdat ze twee jaar geleden ook met een team van Helicon mee deed. 'Ik denk dat we een hele goede kans maken. Twee jaar geleden werden we negende. Maar het allermooiste is om samen te werken en ervaringen uit te wisselen met mensen uit andere landen.' De AgrOlympics worden dit jaar gehouden van 31 mei tot 3 juni.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer