Provincie Gelderland fel tegen lukraak opkopen boeren

Het Gelders Landbouwcollectief voerde dinsdag actie bij het provinciehuis in Arnhem. Veel boeren zitten nog steeds in onzekerheid en willen nu wel eens duidelijkheid van de provincie. Gedeputeerde Peter Drenth gaf aan dat het provinciebestuur naast de boeren staat.

Een van de initiatiefnemers van de actie is vleesveehouder Jos Bolk in Aerdt. 'Aan de ene kant zijn we hier om de gedeputeerde een duw in de rug geven van joh, ga eens harder aan het werk voor ons. Aan de andere kant zijn we hier om de gedeputeerde te steunen, omdat hier ook al goede dingen zijn gebeurd.'

Bart van Dijk is ook naar de actie gekomen. Hij heeft samen met zijn ouders een bedrijf in Terschuur. 'Er zijn zo veel knelpunten waar we tegenaan lopen en daarom moeten we bij de provincie zijn. Hier wordt het beleid gemaakt dat voor ons van belang is. En daarom ben ik hier.'

Gedeputeerde Drenth gaf tijdens de bijeenkomst aan dat hij fel tegenstander is van het lukraak opkopen van agrarische bedrijven. Bij tegenvallende resultaten wilden de boeren symbolisch hun sleutel inleveren bij hem. Ze besloten het niet te doen. 'Nee, we willen door met het bedrijf. Dan is het inleveren van de sleutel geen goed teken', benadrukt Bolk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer