DCA+handhaaft+beursprijs
Nieuws
© Twan Wiermans

DCA handhaaft beursprijs

Vorige week vrijdag daalde de DCA-notering nog met 5 cent. Op 27 november handhaafde DCA de beursnotering exclusief btw op respectievelijk 0,90 euro per kilo levend gewicht en 1,20 euro per kilo geslacht gewicht.

Na twee weken waarin de varkensprijs daalde tot wel 15 cent per kilo geslacht gewicht, lijkt die zich nu te stabiliseren, geven marktkenners aan. Aan de afzetzijde blijft het echter dringen op een overvoerde markt, al lijkt er ook daar iets meer rust in te komen.

Dat komt tot uiting in de verwachte prijzen voor deelstukken in week 49 die OnlinePigtrade publiceerde. De verwachting is dat hammen, nekstukken en spek onveranderd blijven. De luxe, schaarse onderdelen haas en kophaas noteren met de feestdagen in het vooruitzicht een forse plus. Terwijl voor ribben, schouders, buiken en middels een prijsdaling wordt verwacht van 3 tot 6 cent per kilo.


Export naar Duitsland

Het aantal geexporteerde biggen was in week 47 in 2020 gelijk aan het aantal in 2019. De biggenexport op Duitsland ligt nu ongeveer een kwart onder het niveau van 2019. Die naar Spanje daarentegen lag een week geleden 30 procent boven het aantal van 2019.

In Duitsland worden, zo blijkt uit de cijfers van OnlinePigtrade, ook nog steeds minder Nederlandse vleesvarkens geslacht dan in 2019. De laatste weken schommelt dat tussen de -35 en -37 procent, terwijl dat begin oktober piekte op -59 procent. Het aantal slachtingen in Duitsland ligt op dit moment nog zo’n 15 procent onder het niveau van 2019.


Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer