EU%2Dlandbouwministers+boos+om+%27dreigement%27+Timmermans
Nieuws
© Europese Unie

EU-landbouwministers boos om 'dreigement' Timmermans

De landbouwministers van de Europese Unie zijn boos op Eurocommissaris Frans Timmermans. Ze storen zich aan diens 'dreigement' dat de Europese Commissie de nieuwe landbouwsubsidieplannen misschien wel intrekt omdat die na tussenkomst van de EU-landen en het Europees Parlement niet groen genoeg zouden zijn geworden.

Timmermans, tweede man van de EU en belast met klimaat, toonde zich vorige week teleurgesteld over het nieuwe Europese landbouwbeleid. Dat draagt volgens hem te weinig bij aan de strijd tegen klimaatverandering, terwijl de landbouw daarin wel een belangrijk aandeel heeft.


De ministers van de lidstaten, die de landbouwplannen van de Europese Commissie samen met het Europees Parlement hebben aangepast, zijn 'uiterst geïrriteerd', zegt de Duitse landbouwminister Julia Klöckner na overleg met haar collega's. Timmermans zou 'democratische compromissen serieus' moeten nemen. Het akkoord 'van tafel vegen' is natuurlijk niet goed voor de sfeer in de EU en ook niet geloofwaardig voor de toekomst', aldus Klöckner.


Milieuorganisaties

Milieuorganisaties reageerden ontgoocheld op het vorige maand bereikte akkoord over de manier waarop de vele miljarden aan EU-landbouwsubsidies de komende jaren worden verdeeld. Boeren waren overwegend tevreden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer