Kverneland+investeert+in+Noorse+ploegenfabriek
Nieuws
© Eigen Foto

Kverneland investeert in Noorse ploegenfabriek

Kverneland Group investeert verder in de toekomst van de ploegenfabriek in Noorwegen. Dat doet het bedrijf door de lokale vastgoedmaatschappij Øksnevad Eiendom AS te kopen, die eigenaar is van grond en gebouwen.

Dai Watanabe, CEO van de Kverneland Group, verklaart dat deze acquisitie een belangrijke strategische stap is na een aanzienlijke investering in de productielocatie voor ploegen in de afgelopen jaren, met meer automatisering, verbeterde efficiëntie en verhoogde capaciteit.

Watanabe benadrukt verder de belangrijke voordelen van het samenbrengen van alle activiteiten op de locatie van Øksnevad, waaronder het nieuwe R&D-centrum met testfaciliteiten en een laboratorium. Voorheen waren deze op een afstand van 5 kilometer gelegen.

Mijlpaal

De topman van de Kverneland Group ziet de aankoop van de Øksnevad Eiendom AS als een nieuwe mijlpaal is in de verdere ontwikkeling van de positie van Kverneland als ploegenfabrikant. Het gaat om een aankoopprijs van 40 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer