GEA+meet+celgetal+per+kwartier
Nieuws
© Eigen Foto

GEA meet celgetal per kwartier

Een continue celgetalmonitoring per kwartier. Volgens GEA heeft de melktechnologie-producent daarmee het enige systeem ter wereld dat dit kan. Het product is verkrijgbaar bij automatische melksystemen.

De celgetalmonitoring is gebaseerd op de zogeheten EPT-technologie, wat staat voor Electrical Permittivity Threshold. Deze methode registreert tijdens het melken het celgetal in de melk zonder dat daarvoor verbruiksmiddelen of toevoegingen zoals reactievloeistof nodig zijn. Bovendien wordt de melkstroom niet gehinderd of vernauwd, gaat er geen melk verloren en wordt het melkproces niet vertraagd.

Op deze manier worden risicodieren geïdentificeerd, waarna het systeem aangeeft in welk kwartier de infectie speelt. De celgetalmonitoring kan geïnstalleerd worden op de DairyRobot M9500 (voorheen Monobox) en de DairyRobot R9900 (voorheen DairyProQ) melksystemen. Dat kan direct bij aanschaf of als uitbreiding van bestaande systemen.

De celgetalmonitoring van GEA is per direct leverbaar en wordt in Nederland geïntroduceerd op RMV Hardenberg van 30 oktober tot en met 1 november 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer