Inspectie ontdekt illegale huisvesting arbeidsmigranten

De Haagse Pandbrigade is donderdag op illegale huisvesting van arbeidsmigranten gestuit. Inspecteurs troffen bewoners aan in vier opslagruimtes van een kantoorpand in Den Haag waarin een uitzendbureau is gevestigd.

Inspectie+ontdekt+illegale+huisvesting+arbeidsmigranten
© Koen van Wijk

De aangetroffen personen werkten in Westland voor het uitzendbureau dat arbeidsmigranten uitleent aan tuindersbedrijven. Ook regelt het uitzendbureau huisvesting voor de arbeidsmigranten, meldt de Haagse Pandbrigade. Mogelijk woonden meerdere uitzendkrachten in de ruimtes van zo'n 10 vierkante meter zonder ramen. Gemeente Den Haag heeft de ruimtes direct laten sluiten en verzegelen.

Tegelijkertijd werd een tuinbouwbedrijf in Westland gecontroleerd. Daar hebben inspecteurs ruim veertig arbeidsmigranten aangetroffen die mogelijk onder het minimumloon werkten. Dat blijkt uit verklaringen van de uitzendkrachten met de Poolse, Roemeense, Bulgaarse en Griekse nationaliteit. Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet hier verder onderzoek naar. De controle werd geleid door het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC). Daarin werken overheidsinstanties samen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer