Varkenshouder+krijgt+extra+inzichten+via+economiemodule+Slimme+Stal
Nieuws
© Connecting AgrienFood

Varkenshouder krijgt extra inzichten via economiemodule Slimme Stal

Via de software van Slimme Stal gaat Connecting Agri&Food een economiemodule ontwikkelen voor varkenshouders. Daarmee kunnen ze doelgerichter sturen op verbetering van het stalklimaat, het dierenwelzijn, de voedselkwaliteit en het economisch rendement.

Eerst gaat Connecting Agri&Food data van vleesvarkensbedrijven samenbrengen en analyseren om te bepalen of er correlaties zijn. Het gaat hier over verbanden tussen gemeten waarden van het stalklimaat en technische resultaten als groei en voerconversie. Maar ook wordt informatie uit de slachtlijn meegenomen in het totaalplaatje.

In de te ontwikkelen economiemodule worden die drie datastromen samengebracht in een applicatie. De datastromen binnen de vleesvarkenshouderij worden realtime geanalyseerd en vertaald tot relevante output. De varkenshouder krijgt inzicht in de relatie tussen stalklimaat, slachtresultaten en technische productieresultaten en wat de gevolgen zijn voor de economische prestaties.


Bedrijfsvoering optimaliseren

Door die extra inzichten krijgt de varkenshouder meer handvatten om de bedrijfsvoering verder te optimaliseren. Hij kan doelgerichter sturen op verbetering van het stalklimaat, het dierenwelzijn, de voedselkwaliteit en het economisch rendement.

Op elk moment zijn data voor de software van Slimme Stal beschikbaar en zijn gegevens realtime te benutten. Dus er kan al tijdens het productieproces worden bijgestuurd en niet zoals nu pas na het afleveren en de slacht van de vleesvarkens.

Slimme Stal werkt ook aan de ontwikkeling van een groeicamera. Met zo'n camera kan het gewicht van varkens automatisch worden vastgelegd, waardoor handmatig wegen overbodig wordt. De realtimegegevens die dit oplevert, zullen in de economiemodule worden geïntegreerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer