Vernielde cannabis blijkt legale hennep

De Engelse politie heeft drie mannen aangehouden die een hennepveld hebben vernield bij een boerderij in de buurt van Angmering, in het Engelse graafschap West Sussex. De mannen dachten dat het om cannabis ging.

Vernielde+cannabis+blijkt+legale+hennep
© Denis Closon

De mannen meenden in het wild groeiende cannabis te hebben ontdekt en vernielden een deel van de hennepplanten. De politie trof in het veld bladeren en sigarettenvloei aan, waaruit bleek dat de mannen hadden geprobeerd het gewas te roken. Ook stonden er twee zakken gevuld met hennepplanten.

De hennep werd echter legaal gekweekt voor industriële en medicinale toepassingen en bevat geen geestverruimende bestanddelen. 'Je kunt er biobrandstof van maken en het zaad wordt geteeld om te verwerken tot olie voor medicijnen en cosmetica', vertelt teler Nathaniel Loxley.

Schade

Het gewas groeide volgens Loxley goed. Hij schat de schade op meer dan 10.000 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer