Vernielde+cannabis+blijkt+legale+hennep
Nieuws
© Denis Closon

Vernielde cannabis blijkt legale hennep

De Engelse politie heeft drie mannen aangehouden die een hennepveld hebben vernield bij een boerderij in de buurt van Angmering, in het Engelse graafschap West Sussex. De mannen dachten dat het om cannabis ging.

De mannen meenden in het wild groeiende cannabis te hebben ontdekt en vernielden een deel van de hennepplanten. De politie trof in het veld bladeren en sigarettenvloei aan, waaruit bleek dat de mannen hadden geprobeerd het gewas te roken. Ook stonden er twee zakken gevuld met hennepplanten.

De hennep werd echter legaal gekweekt voor industriële en medicinale toepassingen en bevat geen geestverruimende bestanddelen. 'Je kunt er biobrandstof van maken en het zaad wordt geteeld om te verwerken tot olie voor medicijnen en cosmetica', vertelt teler Nathaniel Loxley.

Schade

Het gewas groeide volgens Loxley goed. Hij schat de schade op meer dan 10.000 euro.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer