Bettinehoeve+roept+deel+gerijpte+kazen+terug
Nieuws
© Pixabay

Bettinehoeve roept deel gerijpte kazen terug

Bettinehoeve adviseert haar gerijpte kazen met schimmelkorst niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel. Deze kazen kunnen mogelijk sporen van Listeria monocytogenes bevatten.

Listeria kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen, vooral bij risicogroepen als hele jonge kinderen, zwangeren, ouderen en mensen met een lage weerstand. Op de eindproducten is geen besmetting aangetoond.

Alleen tijdens testen in de productielocatie-omgeving is een potentiële bron van verontreiniging geïdentificeerd. Bettinehoeve heeft besloten alle gerijpte geitenkaasproducten (met witschimmelkorst) uit voorzorg terug te roepen bij distributeurs, retailers en foodservice partners.

Voor alle andere producten als de verse geitenkazen en melkproducten is besmetting uitgesloten. Deze geitenzuivelproducten zijn niet besmet, omdat deze producten op een andere productielocatie worden geproduceerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer