Al+5%2E000+ton+korrelmais+ingenomen+door+AgruniekRijnvallei
Nieuws
© Agruniekrijvallei

Al 5.000 ton korrelmais ingenomen door AgruniekRijnvallei

Mengvoerproducent AgruniekRijnvallei heeft tot nu toe 5.000 ton korrelmais ingenomen, voornamelijk uit Duitsland. Naar verwachting volgt nog 1.000 ton. Dit is fors meer dan de afgelopen twee jaar, toen jaarlijks 750 ton korrelmais werd ingenomen.

De enorme hoeveelheid ingenomen mais van dit jaar komt vooral door een goede maisoogst. De mengvoerproducent verzamelt de korrelmais in Doetinchem. Daar wordt deze verwerkt tot CCM voor verwerking in het mengvoer en om rechtstreeks te leveren aan veehouders.

Volgens commercieel directeur Johan Schuttert van AgruniekRijnvallei is de kwaliteit van de korrelmais dit jaar zeer goed. Zo ligt het drogestofgehalte rond de 65 tot 70 procent. 'Ideaal voor de verwerking tot CCM', stelt hij.


Weinig mais over voor CCM-productie

Het overgrote deel van de mais komt uit Duitsland. De Nederlandse mais wordt voornamelijk door veehouders zelf gebruikt als snijmais. Doordat het Nederlandse maisareaal de afgelopen jaren is gekrompen, is er dit jaar weinig mais over voor de productie van CCM.

Vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP) die in Duitsland is aangetroffen bij wilde zwijnen, heeft de coöperatie enkele maatregelen getroffen voor de inkoop en aanvoer van mais. Om het risico op verdere verspreiding te verkleinen, wordt er geen mais ingekocht uit AVP- risicogebieden. Ook worden de nodige hygiënemaatregelen genomen tijdens de aanvoer, waaronder het ontsmetten van de vrachtwagens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer