Voerafzet+AgruniekRijnvallei+plust+3+procent
Nieuws
© Agruniekrijvallei

Voerafzet AgruniekRijnvallei plust 3 procent

Land- en tuinbouwcoöperatie AgruniekRijnvallei (AR) heeft in 2019 meer voer afgezet dat in het jaar ervoor. AR zette vorig jaar ruim 653.000 ton diervoer om. Dit is ruim 3 procent meer dan in 2018.

De toename is gerealiseerd in pluimvee-, rundvee-, paarden- en biologisch voer. AR heeft de meeste nieuwe klanten mogen verwelkomen in de rundveesector. In de varkenssector is de daling, door de vele stoppers in 2018 en 2019, voor een deel tenietgedaan door het grote aantal nieuwe klanten, laat het bedrijf weten.


Welkoopwinkels

Ook de andere pijlers van AR – plant, op- en overslag en winkels – hebben volgens de coöperatie goede resultaten geboekt. 'Plant heeft, naast gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en zaaizaden, veel ondersteuningsmaterialen verkocht in het afgelopen boekjaar. Ten opzichte van 2018 heeft dochteronderneming Rijnzate meer tonnen grondstoffen op- en overgeslagen. De negen Welkoopwinkels van AR hebben een nieuw record gerealiseerd.'

Concrete cijfers kan het bedrijf nog niet geven, reageert directeur Martin Grift. Half maart verwacht AR hierover meer duidelijkheid te geven richting leden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer