FloraHolland+handhaaft+bij+milieuregistratie+in+stappen
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland handhaaft bij milieuregistratie in stappen

Royal FloraHolland voert de handhaving op digitale milieuregistratie en -certicificering stapsgewijs in. De directie volgt met dit besluit het advies van de ledenraad van de bloemenveiling.

De stapsgewijze introductie geeft kwekers met een lagere omzet en kwekers buiten Nederland meer tijd om zich te oriënteren op de mogelijkheden voor digitale registratie en certificering. Ook is er een stoppersregeling voor lid-aanvoerders die overwegen om op de korte termijn te stoppen met hun bedrijf.

Volgens algemeen directeur Steven van Schilfgaarde van FloraHolland is duurzame productie de norm. Met digitale milieuregistratie en -certificering wil hij inspelen op de veranderende vraag vanuit de markt, overheid en maatschappij.


Transparant

'Het maakt onze duurzaamheidsinspanningen op een controleerbare manier transparant. Maar wij begrijpen de zorgen van onze kwekers en zullen ons daarom inspannen om ervoor te zorgen dat zowel aan kwekerszijde als aan handelszijde commitment ontstaat voor volledig gecertificeerd duurzame productie en inkoop', zegt Van Schilfgaarde.


Een van de randvoorwaarden is het helpen van kwekers die nog niet zijn gestart met digitale milieuregistratie en -certificering. Om kwekers persoonlijk te informeren of op weg te helpen, is er een supportteam in het leven geroepen. De registratieplicht stuit op weerstand bij vooral kleinere telers. Zij zien de bovenwettelijke eisen niet zitten en vinden de kosten veel te hoog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer