FloraHolland stelt kopen op afstand verplicht

Bloemenveiling Royal FloraHolland verplicht klanten om in te kopen via kopen op afstand (KOA). De regel gaat met ingang van 2 november in, meldt de bloemenveiling.

FloraHolland+stelt+kopen+op+afstand+verplicht
© Thierry Schut

Handelaren kunnen dan alleen nog via KOA of een KOA-tribunewerkplek inkopen. Bloemen en planten kopen middels de knoppen in de tribunebank kan dan niet meer. Volgens FloraHolland kopen ruim duizend bedrijven, verdeeld over zo'n 5.500 KOA-werkplekken, in op de klokken van de veiling. 'Slechts enkele kopers maken nog geen gebruik van KOA', zegt een woordvoerder van het bedrijf.



Om KOA-tribunewerkplekken in de afmijnzalen te faciliteren, bouwt FloraHolland de huidige tribunebanken de komende weken om. Het aantal bezoekers op de tribunes neemt af. Om die reden voegt de veiling dun bezette afmijnzalen in Aalsmeer en Naaldwijk samen.


Verhuizing

Zo beperkt het bedrijf het aantal om te bouwen tribunebanken. In Aalsmeer wordt afmijnzaal E naar G verhuisd en in Naaldwijk afmijnzaal C naar D. De verhuizing is volgens de bloemenveiling voor 2 november afgerond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer