LTO+Nederland+heeft+kandidaat%2Dvoorzitter
Nieuws
© Dirk Hol

LTO Nederland heeft kandidaat-voorzitter

Update: LTO Nederland heeft een kandidaat voor het voorzitterschap. Op dinsdag 10 november stemt de ledenraad van LTO Nederland over de benoeming van de nieuwe voorzitter. Dan wordt ook de naam van de kandidaat bekendgemaakt.

De selectie- en begeleidingscommissie vanuit het bestuur en de ledenraad hebben de gesprekken met kandidaten afgerond. De commissie heeft met diverse kandidaten gesproken. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een voordracht die volgens de commissie het beste past bij het profiel dat op basis van de ledenconsultatie van juni tot stand is gekomen.

De achterban van LTO Nederland sprak zich in de ledenconsultatie uit over de kennis en ervaring, competenties en karaktereigenschappen die zij belangrijk vinden in een nieuwe voorzitter. Leden zoeken een verbindende persoonlijkheid die weet wat er speelt bij ondernemers in de agrarische wereld. Iemand met hart voor de zaak die zich assertief inzet voor een toekomstbestendige sector. Een goed netwerk vinden zij daarbij cruciaal.


Procedure

De sollicitatieprocedure werd op 17 juli geopend. In september en begin oktober vonden vertrouwelijke gesprekken plaats tussen de geselecteerde kandidaten en de vertrouwenscommissie. De commissie noemt die gesprekken leerzaam, er kwam een grote verscheidenheid aan ideeën aan de orde. Uiteindelijk is in afstemming tussen selectie- en begeleidingscommissie een voordracht tot stand gekomen. Die voordracht wordt nu afgerond op weg naar de ledenraad die over de aanstelling beslist.

Tot de uiteindelijke benoeming door de ledenraad doet LTO Nederland, om de vertrouwelijkheid van het proces en de kandidaten te beschermen, geen uitspraken over sollicitanten of de voordracht.


Haanstra en Vogelaar

Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar stelden zich in augustus kandidaat en maakten dat ook kenbaar via (sociale) media. Zij vinden het jammer dat zij niet zijn gekozen, maar respecteren de beslissing van de LTO-bestuurders, zo melden zij in een reactie. Haanstra en Vogelaar willen alle boeren en tuinders bedanken voor de steun. Beide heren wensen de nieuwe LTO-voorzitter alle goeds. 'Wij wensen hem/haar alle succes toe bij het behartigen van de belangen van boeren en tuinders en hun gezinnen.'

Haanstra en Vogelaar geven aan dat de twee sollicitatiegesprekken die zij hebben gehad, plezierig zijn verlopen. Het eerste gesprek was met medewerkers van Maes & Lunau, een bureau dat door LTO is ingeschakeld om tot een keuze te komen. Bij het tweede gesprek waren de drie regiovoorzitters en de directeur van LTO Nederland aanwezig, net als een partner van Maes en Lunau.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer