LTO: 'Iedereen moet stappen zetten in aanpak stikstofprobleem'

Iedereen moet stappen zetten om het stikstofprobleem aan te pakken. Het mag niet alleen worden afgewenteld op de land- en tuinbouw. Dat stelt Hans Van den Heuvel, directeur van LTO Nederland, in een reactie op de troonrede en de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Van den Heuvel stelt dat 'te vaak het beeld wordt gegeven dat stikstof een 'landbouwdingetje' is, maar het is een breed gedragen maatschappelijk probleem. Dat raakt ook het MKB en de industrie.' Het stoort Van den Heuvel ook dat de nadruk ligt op uitkoop van bedrijven, terwijl hij meer effect verwacht van innovatie.

Positief vindt de LTO-directeur de aandacht voor land- en tuinbouw in de Troonrede. 'Het is voor de derde of vierde keer op rij dat landbouw wordt genoemd. Dat laat zien dat we ons in het hart van die discussie bevinden, met kansen en oplossingen die we de maatschappij kunnen bieden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer