EU produceert 4,3 procent meer biologische melk

Zes landen in de Europese Unie (EU) hebben tussen januari en juli 2020 gemiddeld 4,3 procent meer biologisch geproduceerde melk aan zuivelbedrijven geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Grootste stijger met ruim 10 procent is Frankrijk.

EU+produceert+4%2C3+procent+meer+biologische+melk
© Twan Wiermans

De voorlopige cijfers laten volgens de Duitse Zentrale Milchmarkt Berichterstattung (ZMB) zien dat de biologische melkproductie in de EU over de hele linie groeit. De zes EU-landen die hierover regelmatig publiceren, leverden in de eerste zeven maanden van 2020 gemiddeld 4,3 procent meer biologisch geproduceerde melk aan zuivelbedrijven dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Het groeitempo was het sterkst in Frankrijk en het zwakst in Denemarken. Ten opzichte van het kalenderjaar 2019, toen de groei 6,4 procent bedroeg, is de uitbreiding gemiddeld afgenomen. Alleen in de twee Scandinavische landen Finland (+ 8,1 procent tegen 7,3 procent in 2019) en Zweden (+1,6 procent tegen -0,2 procent in 2019) groeide het volume in 2020 harder dan in 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer