Meelwormmuffins smaken naar meer

Leerlingen van Aeres VMBO in Nijkerk maakten tijdens de Dutch Food Week pizza's en muffins met daarin eiwitrijke meelwormen. Vooral de muffins vielen in de smaak bij het winkelend publiek.

In ons land beginnen steeds meer boeren met het kweken van insecten als neventak. Ook Rowin Batterink van biologische boerderij het Witte Water in Nijkerk ziet er een verdienmodel in. Om de meelworm als hoogwaardige bron van eiwit te promoten, leverde hij afgelopen week een hoeveelheid wormen af in Nijkerk. Leerlingen gingen daarmee vervolgens aan de slag.

Docent Mark Reurink deelt zijn leerlingen de nodige instructies en stickers van de Dutch Food Week uit. De pizza's zijn bijna afgebakken en de muffins worden nog voorzien van een glazuurlaagje.

'De leerlingen hebben deze week vooral geleerd om naar de toekomst te kijken. Met de huidige groei van de wereldbevolking is het niet realistisch dat we elke dag vlees blijven eten. En dan is de meelworm qua voedingswaarde een goed alternatief.'


Hoge drempel

Een groepje leerlingen trakteert het winkelende publiek in het centrum van Nijkerk op een muffin. De gedachte dat er meelwormen in zijn verwerkt, is voor een aantal mensen een te hoge drempel. Maar anderen zijn enthousiast over de meelwormmuffin. 'Je proeft en ziet niet dat er wormen inzitten. De muffin is lekker en dus ook gezond! Ik denk dat dit wel iets kan worden in de toekomst.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer