LTO: 'Jammer dat er weinig nieuws in Kamerbrief staat'

LTO Nederland had gehoopt dat de Kamerbrief van landbouwminister Carola Schouten over Wetsvoorstel stikstofreductie en natuurverbetering verrassend zou zijn. Dat zegt Trienke Elshof in de studio van Nieuwe Oogst TV.

'Dat vinden we jammer, want we hadden gehoopt dat de input die wij het laatste half jaar hebben geleverd ook zou worden meegenomen in deze Kamerbrief.' zegt Elshof, portefeuillehouder Ondernemen in een Gezonde Omgeving bij LTO Nederland. 'Het is eigenlijk een voortzetting van de brief van 24 april, waarin de maatregelen al beschreven stonden die bedoeld zijn om een emissiereductie te bewerkstelligen op de natuur.'

Roy Meijer zit namens het NAJK in de stikstofwerkgroep en vult haar aan. 'Je moet er wel voor zorgen dat de economie blijft draaien, maar nu met de corona- en economische crisis moet je wel ruimte creëren om dat te doen. Dan kun je heel veel geld vrijmaken om te investeren in de economie, maar als je daar geen stikstofruimte voor hebt, dan ben je eigenlijk niet goed bezig en de focus ligt duidelijk op de natuur. Ik ben dus benieuwd hoe ze dat gaan doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer