65+miljoen+euro+coronasteun+voor+Italiaanse+veehouders
Nieuws
© Pixabay

65 miljoen euro coronasteun voor Italiaanse veehouders

De Italiaanse overheid komt met 65 miljoen euro aan steun voor houders van waterbuffels, kalveren, konijnen, geiten en schapen. Zij kwamen in de knel door de eerste coronagolf.

Er is 30 miljoen euro uitgetrokken voor de varkenssector. Ondernemers beuren tot 20 euro voor elk varken dat wordt geslacht in de periode van 1 mei tot 30 juni 2020 en tot 18 euro voor elke zeug die wordt opgefokt in de periode van 1 januari tot 30 juni 2020.

Kalverhouders mogen 20 miljoen euro verdelen. Zij beuren tot 110 euro voor elk dier jonger dan 8 maanden dat tussen 1 maart en 30 juni van dit jaar is geslacht. Voor konijnenhouders is er 4 miljoen euro uitgetrokken, zij krijgen tot 1 euro per konijn dat in april, mei of juni het haasje was.

Voor vleesgeitenhouders wordt steun verleend tot 6 euro per dier dat in het eerste halfjaar van 2020 naar de slachtbank vertrok. Melkschapen- en geitenhouders krijgen maximaal 3 euro voor elk dier dat in mei en juni van dit jaar werd gehouden. Onder buffelmelkproducenten wordt nog zo'n 2 miljoen euro verdeeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer